Japan Sencha

Sencha je vrsta čaja, ki se na Japonskem pije najpogosteje. Njegov rahlo zeliščni okus je zaokrožen z rahlo sladkostjo. V skodelici je lepo sijoče, svetlo rumene barve.

Priprava

Razsuti čaj

 

1 rahlo zvrhano čajno žličko na skodelico prelijte s svečo, vrelo vodo, ki jo ohladite na 80 °C in z njo prelijte čaj.

Čas mirovanja 2-3 minut

Čaj je mogoče preliti 2-3-krat

Čajne piramide

 

1 piramida na 250 - 300 ml, idealna za majhen vrček ali kozarec za čaj Dallmayr. Svežo vrelo vodo ohladite na 80 °C in z njo prelijte čaj.

Čas mirovanja 2-3 minut

Čaj je mogoče preliti 2-3-krat

Shranjevanje

Čaj je občutljiv naravni produkt. Zato razsuti čaj hranite na hladnem, suhem in ne v bližini močno dišečih izdelkov. Za zeleni čaj to še posebej velja, zato vam tukaj priporočamo, da ga hranite v hladilniku. Za to so idealne posode za čaj, ki jih je mogoče dobro zapreti, poleg tega pa so tudi idealne kot darilce za ljubitelje čajev.

Sestavine

Zeleni čaj (pri čajnih piramidah iz nadzorovane biološke pridelave)


Kaj želite narediti sedaj?


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.