Jasminov čaj
Ena najbolj znanih čajnih specialitet iz Kitajske je jasminov čaj. Nežno beli cvetovi jasmina dajejo zelenolistnemu čaju nepozaben okus: polsladke arome, očarljivega vonja. Sveže pobrani jasminovi cvetovi oddajajo svoj vonj le kratek čas, zato jih takoj po bratvi pomešajo med čajne lističe, da prenesejo svojo fino aromo nanje. Ta zahteven postopek, ki ga v strokovnem krogu imenujejo tudi poroka, ima dolgo tradicijo. Privoščite si odmor in z našim jasminovim čajem uživajte v elegantnem pomladnem čaju.
Priprava
1 rahlo zvrhano čajno žličko na skodelico prelijte s svečo, vrelo vodo, ki jo ohladite na 80 °C in z njo prelijte čaj.
Čas mirovanja 3-4 minut
Shranjevanje
Čaj je občutljiv naravni produkt. Zato ga hranite na hladnem, suhem in ne v bližini močno dišečih izdelkov. Za zeleni čaj to še posebej velja, zato vam tukaj priporočamo, da ga hranite v hladilniku. Posode za čaj, ki jih je mogoče dobro zapreti, so idealne za shranjevanje ali kot darilce za ljubitelje čajev.
Sestavine
Zeleni čaj, cvetovi jasmina