Kvartet zelenih čajev

Za naš kvartet zelenih čajev smo za vas skombinirali štiri izbrane specialitete čajev: zeleni čaj Japan Sencha, eden najbolj izbranih čajev iz Formose (Tajvan), Pi Lo Chun z nežno-dišečo sladko-lešnikasto aromo, kitajski čaj Sencha s finimi cvetovi jasmina (čaj št. 15) ter osvežujoč zeleni kitajski čaj Sencha zeliščno-močnega okusa (čaj št. 14).

Priprava

Zeleni japonski čaj Japan Sencha: 1 rahlo zvrhano čajno žličko na skodelico prelijte s svečo, vrelo vodo, ki jo ohladite na 80 °C in z njo prelijte čaj. Čas mirovanja 2-3 minute. Namig: Čaj je mogoče preliti 2-3-krat.

Pi Lo Chun: 1 rahlo zvrhano čajno žličko na skodelico prelijte s svečo, vrelo vodo, ki jo ohladite na 80 °C in z njo prelijte čaj. Čas mirovanja 2-3 minute. Namig: Čaj je mogoče preliti 2-3-krat.

Čaj št. 15: 1 rahlo zvrhano čajno žličko na skodelico prelijte s svečo, vrelo vodo, ki jo ohladite na 80 °C in z njo prelijte čaj. Čas mirovanja 3-4 minut

Čaj št. 14: 1 ravno čajno žličko na skodelico prelijte s svečo, vrelo vodo, ki jo ohladite na 80 °C in z njo prelijte čaj. Čas mirovanja 2-3 minute. Namig: Čaj je mogoče preliti 2-3-krat.

Shranjevanje

Čaj je občutljiv naravni produkt. Zato ga hranite na hladnem, suhem in ne v bližini močno dišečih izdelkov. Posode za čaj, ki jih je mogoče dobro zapreti, so idealne za shranjevanje ali kot darilce za ljubitelje čajev.

Sestavine

Zeleni japonski čaj Japan Sencha: Zeleni čaj
Pi Lo Chun: Zeleni čaj
čaj št. 15: Zeleni čaj, jasminovi cvetovi
čaj št. 14: Zeleni čaj


Kaj želite narediti sedaj?


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.