Nr. 16 Ostfriesen
mešanica majhnih lističev
z zlatimi vršički

Močni čaji Assam iz najboljšega obdobja pobiranja pridelka od maja do junija so tisti, ki temu čaju dajo njegov tipičen začinjen značaj. Vzhodnofrizijski poznavalci čajev ta bogati čaj uživajo s kandis sladkorjem in svežo smetano.

Priprava

1 ravno čajno žličko na skodelico prelijte s svežo, vrelo vodo.

Čas mirovanja 3-4 minut

Napotek strokovnjakov za čaj Dallmayr: Za čaj Assam na vzhodnofrizijski način v skodelico dajte enega do dva velika kosa kandis sladkorja, preden vanjo nalijete čaj. Nato preko nalijte čaj, pri čemer bo kandis sladkor s tihim prasketanjem in pokanjem počil. Sedaj v žlico nalijte nestepeno smetano in jo pustite previdno stekati ob notranjem robu skodelice. Na čaju se bo naredil nežen bel oblak ("Wulkje"). Sedaj nikar ne premešajte, saj boste le tako najprej okusili hladno smetano, nato močan čaj in na koncu še zadnji požirek, rahlo posladkan s kandis sladkorjem. Pravi dogodek!

Shranjevanje

Čaj je občutljiv naravni produkt. Zato ga hranite na hladnem, suhem in ne v bližini močno dišečih izdelkov. Posode za čaj, ki jih je mogoče dobro zapreti, so idealne za shranjevanje ali kot darilce za ljubitelje čajev.

Sestavine

Črni čaj


Kaj želite narediti sedaj?


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.