Dallmayr Ethiopia

Vrhunska kava iz
trajnostne pridelave

Ali veste, kje se prideluje vaša kava?

Dallmayr Ethiopia ima pečat UTZ Certified. Ta trajnostni program šteje med največje na svetu. Vizija certifikata UTZ Certified je, ustvariti svet, v kateri bi trajnostna pridelava bila standard. Pridelovalci kave v harmoniji s človekom in naravo spoznavajo učinkovite načine pridelave za povečanje izkupička pridelka. S tem se izboljšajo tudi njihove perspektive za prihodnost.

Poreklo kakovosti

Pred približno 50 leti je Konrad Werne Wille, pionir na področju kave in solastnik podjetja Dallmayr, na avanturističnem potovanju odkril divje rastočo prarastlino. Velja kot botanični zaklad, saj so vsi grmi Arabice po vsem svetu njeni potomci. Takrat je Konrad Werner Wille kot prvi uvažal kavo v Nemčijo. Od takrat smo se razvili v največjega uvoznika prane Arabice iz Etiopije. Zato čutimo tesno povezavo z vzhodnoafriško državo in organizacijo za pomoč Etiopiji Karlheinza in Almaz Böhm.

Z vsakim drevesom raste upanje!


043.004.470

01.2022

Na prodan paket kave Dallmayr Ethiopia se v Etiopiji posadi pet drevesnih sadik. Drevesa, ki iz njih zrastejo, izboljšajo kakovost tal in tako ustvarijo življenjsko osnovo za prebivalstvo. S tem projektom podpiramo program pogozdovanja organizacije "Ljudje za ljudi" Karlheinza in Almaz Böhm. Pomagajte tudi vi in si sami oglejte, kako število sadik in tedna v teden raste ...


Enostaven način neposredno pomagati

Dobrodelna organizacija „Ljudje za ljudi", ki jo je oživil Karlheinz Böhm 1981 po njegovem nastopu kot gost v nemški oddaji „Wetten dass ...“, pomaga samorazvoju v Etiopiji. Z minimalnim upravljanjem dosega maksimalno podporo.

Skupaj s kmeti na kraju samem pomaga realizirati enostavne, vendar učinkovite rešitve za zagotovitev življenjske osnove za prihodnje generacije. Z različnimi projekti organizacijo podpiramo še več let, saj smo globoko prepleteni z zgodovino kave v tej državi.

Ceremonija pitja kave v Etiopiji

Prvotni ritual ob kavi

Tudi Etiopijski imajo radi svojo kavo in slavijo svojega t. i. buna. Način priprav je verjetno najbolj prvinski in časovno intenziven: Zrna najprej popražijo v kovinski ponvi nad ogljem in nato zdrobijo v možnarju.

Zdrobljeno kavo nato z vodo in sladkorjem močno zavrejo v glinastem vrču, dodajo kardamom in spijejo iz majhnih skodelic.

Vaš obisk na plantaži

Spremljajte nas na plantaži in spoznajte kmetije, na katerih raste kava za Dallmayr Ethiopia. Izberite kodo EAN, vnesite serijsko številko pakiranja in naj se potovanje začne: