Izbor prave tehnologije

Izbor "prave" tehnologije transponderjev za kartice za zaposlene je treba dobro premisliti in se usmerjati po dolgoročnih potrebah kupca. Vsa delna območja, kot so zajemanje časa, kontrola dostopa in negotovinsko plačevanje postavljajo individualne zahteve za tehnologijo.
S sodobnimi transponderji z več aplikacijami je mogoče ustreči tem kot tudi drugim željam.

"Težava" starih tehnologij (Hitag1, MIFARE Classic in LEGIC prime) zaradi Chaos Computer Cluba in drugih omogoča povsem nov pristop na temo kartic zaposlenih in z njimi povezanimi aplikacijami v podjetju.

Skoraj vsa podjetja imajo danes kartice za zaposlene, ki jih je pri migraciji treba prav tako upoštevati. Procesi v podjetju, kot je npr. zajemanje časa, so del zapletenih procesov in morajo med migracijo še naprej brezhibno delovati. Nekatere funkcije kartic so neposredno kritične za podjetja, kot je npr. pooblastilo za dostop ali zajemanje obratovalnih podatkov. Druge funkcije, kot je negotovinsko plačevanje, niso sicer neposredno nujno potrebne, kljub temu pa pri napakah preti veliko nezadovoljstvo zaposlenih.

V obliki ocene tveganja je mogoče oceniti potencial ogroženosti ter pomembnost posameznih delnih območij ter po potrebi posebno kritična območja, kot so visoko varovana območja, kot prva opremiti z novo tehnologijo.

Različni scenariji migracije lahko pomagajo, pot od DANES na JUTRI oblikovati varno, enostavno in udobno.

 • Zamenjava vseh kartic in vseh bralnikov istočasno
  Prednosti: nobenih težav z združljivostjo, majhni skupni stroški
  Slabosti: visoki začetni stroški, dolga, enkratna poraba časa in truda za zaradi zamenjave
 • Zamenjava kartic na dvohibridno tehnologijo (dva transponderja na eni kartici)
  Prednosti: nizki začetni stroški, majhna poraba časa, nadaljnja uporaba starih bralnikov za nekaj časa
  Slabosti: težave z anteno na strani kartic, nezdružljivosti s posameznimi bralniki, visoki skupni stroški
 • Zamenjava bralnikov na dvohibridne bralnike (uporaba več tehnologij transponderjev)
  Prednost: bolj pregledni začetni stroški, majhna poraba časa, nadaljnja uporaba starih kartic za nekaj časa, nizki skupni stroški
  Slabosti: morda vsi delni dobavitelji ne bodo mogli istočasno uporabljati stare in nove tehnologije transponderjev

Različni načini migracije imajo številne posamezne prednosti in slabosti.

Zato dvohibridni transponder omogoča hkratno uporabo starih in novih bralnikov. Pri tem pogosto polje antene in s tem udobje uporabe subjektivno nista več na isti ravni.

Po drugi strani pa bi bilo mogoče najprej zamenjati vse bralnike, ki bi bili povratno združljivi s starimi karticami. Po koncu migracije bralnikov bi lahko zamenjali kartice. Pri tem je mogoče izkoristiti življenjsko dobo transponderskih medijev in kartice zamenjati postopoma. Tako enkratno dejanje z vsemi posledičnimi stroški odpade.

Zamenjava bralnikov je pri tem pogosto dražja od zamenjave kartic, tako da se dražji del migracije izvrši najprej, najvišja varnost pa je zagotovljena šele po zamenjavi kartic.

V vsakem primeru je treba upoštevati vsakokratne pogoje stranke in skupaj z vsemi udeleženimi izdelati individualen koncept migracije.

Stopite v stik

s svojim svetovalcem za sisteme kartic Dallmayr

Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.