Globok pogled
v skodelico čaja

Piti čaj je kot potovati. V eni skodelici je skrita celotna zgodba - od pridelave in pobiranja čajnih listov, njihove priprave in vse do oplemenitenja s prefinjenimi začimbami, žlahtnimi aromami, sadjem in pisanimi cvetovi. Katera so najpomembnejša pridelovalna območja za čaj? Kje leži najvišji čajni vrt na svetu? Kdo določa profile okusov in po čem prepoznamo kakovost manufakture? Preberite tukaj zanimiva poglavja o čaju, ki segaje daleč prek naše ponudbe. Več o tem si lahko preberete na naši mednarodni strani.

Kakovost manufakture

Čaj je občutljiv naravni produkt. Celo v eni sami sezoni prihaja do močnih nihanj v kakovosti: par ur sonca več in že je čaj, ki je bil pobran dopoldne, drugačne okusa kot tisti, pobran popoldne. Natančen vonj in izšolano oko naših strokovnjakov za čaj takoj prepozna to razliko: posamezni izvori vseh vrst se nabavljajo na njihovem vrhuncu kakovosti in po določenih pokušinah, nakar jih skrbno zmešamo in zapakiramo v embalažo, v kateri se ohrani njihova aroma.

Zbirka znanja o čaju

Ali ste vedeli, da so po neki legendi čaj na Kitajskem po slučaju odkrili že pred 5000 leti? Kaj razlikuje črni čaj od zelenega in zakaj zeliščni čaj sploh ni čaj? Kaj se skriva za stopnjo lističev SFTGFOP1? In kaj morate upoštevati pri pripravi čaja? Odgovore najdete v naši zbirki znanja o čaju.

Pokušanje čajev

Govori se, da so nekdanji kitajski mojstri čaja znali ugotoviti, ali je bila skodelica čaja prelita z vodo iz obale, sredine reke ali iz vodnjaka. Tudi od našega mojstra za čaj se veliko zahteva. Dnevno poskusi približno 300 skodelic, tako da sta kakovost in profil okusov 115 vrst čajev Dallmayr vedno na najvišji ravni.


Več o teh temah lahko izveste na naši mednarodni strani:

Kakovost manufakture

Odkrijte najboljše od
najboljših

Kakovost manufakture

Zbirka znanja o čaju

Izvedite vse o zanimivi temi čaja

Zbirka znanja o čaju

Pokušanje čajev

Vpogledi v naše vesolje aom

Pokušanje čajev


Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.