Kavni izbor Dallmayr

Klasik iz
münchenskega
raja kave

Dallmayr v srcu Münchna sodi med znamenitosti mesta: Leto za letom zgodovinsko obokano halo obišče okrog 1,4 milijone tujih obiskovalcev in še enkrat toliko prebivalcev Münchna. Naša hiša privlači ljubitelje iz vsega sveta. Za vse, ki želijo od blizu doživeti poseben čar in ustrežljivo postrežbo.

Izbrane dragocenosti iz trajnostne pridelave

Vonj po kavi vas popelje neposredno v oddelek za kavo. Tukaj vam poleg naših priljubljenih blagovnih znamk nudimo tudi izbrane dragocenosti. Slednje le redko najdete v prosti prodaji, saj so te kave na voljo le v majhnih količinah. Sem sodi kavni izbor, ki zajema dve neobičajni mešanici in tri sortno čiste izvorne kave iz posebnih pridelovalnih področij Afrike, Latinske Amerike in vse do Azije.

Ethiopian Crown, Dyawa Antara in Antigua Tarrazu izhajajo iz trajnostne pridelave in imajo pečat UTZ Certified.

Dyawa Antara

Pohod po državah kave Vzhodne Azije
link der dann nicht sichtbar ist

Ethiopian Crown

Vrhunske mokke iz etiopskih gorskih gozdov
Link der dann nicht sichtbar ist

San Sebastian

Odmor za kavo na slavni kmetiji
Link der dann nicht sichtbar ist

Antigua Tarrazu

Dragocene višavske rastline iz Gvatemale in Kostarike
link der dann nicht sichtbar ist

Sveže praženo iz ekskluzivnih porcelanastih vaz

Pred približno 40-imi leti smo izbor ustvarili posebej za oddelek za kavo v naši delikatesni hiši. Nakup teh klasikov je še danes pravo doživetje: naši zaposleni zrna zajemajo iz dragocenih vaz za kavo, ki so znane iz televizijskega oglasa. Te je v začetku 50-ih let prejšnjega stoletja, ko smo zaključili z obnovo naše hiše, ročno izdelala nymphenburška manufaktura porcelana iz najboljšega porcelana. Slikar profesor Robert Raab je narisal eksotične motive rastlin in živali.

Vseh pet vrst je na voljo dnevno sveže praženih, stehtanih na antičnih tehtnicah s prečko in skrbno ročno napolnjenih v vrečke. Glede na priljubljeno vrsto priprave vam kavo po želji zmeljemo fino do grobo. Tri vrste vam nudimo tudi v elegantnih okrašenih posodah Z enim klikom na embalažo se začne vaše potovanje po svetu kave...

Vaš obisk na plantaži

Spremljajte nas na plantaži in spoznajte kmetije, na katerih raste z UTZ certifikatom potrjen kavni izbor: enostavno izberite kodo EAN in vnesite serijsko številko embalaže oz. pločevinke.