Dallmayr Ethiopia

Kakovostno in
trajnostno

Vzhodnoafriška država Etiopija velja kot pradomovina kave. Tukaj so rastlino odkrili v 9. stoletju. Še danes se rdeče kavne češnje pretežno pobirajo v pragozdu z grmov kavovca, ki so zrasli iz divjih sadik.

Izjemno dobro kakovost pridelujejo na nekaterih pobočnih legah v rodovitnih območjih okrožja Sidamo na jugu države. Ta tvori osnovo te sortno čiste izvorne kave z edinstveno plemenito aromo, ki spominja na vonj zelišč in je polnega okusa.

Profil okusa

Vrsta100 % Arabica
Praženje
Okus
Kislost
Aroma

Sledite z UTZ kavi nazaj do njenega izvora!

Kava za Dallmayr Ethiopio izvira iz 100-odstotno trajnostne pridelave in ima pečat UTZ Certified. Program istoimenske neprofitne organizacije podpira kmete in njihove plantaže pri ustvarjanju dobička, vendar z ozirom na ljudi in naravne vire.

Obiščite zdaj plantaže kave za Dallmayr Ethiopia.

Sajenje upanja: 5 drevesnih sadik na pakiranje

S pitjem kave Dallmayr Ethiopia podpirate organizacijo Karlheinza in Almaz Böhm "Ljudje za ljudi": Na prodan paket kave Dallmayr Ethiopia se v Etiopiji posadi pet drevesnih sadik. Drevesa, ki iz njih zrastejo, izboljšajo kakovost tal in tako ustvarijo življenjsko osnovo za prebivalstvo.

Posajenih je bilo že na milijone drevesnih sadik. Natančno število izveste tukaj.

Uživanje kave je dobro delo

Z nakupom kave Dallmayr Ethiopia tudi vi podpirate organizacijo Karlheinza Böhma „Ljudje za ljudi“, hkrati pa uživate ob edinstveni višavski kavi.

Koliko drevesnih sadik je Dallmayr že prispeval s prodajo? Kako je naš prvi strokovnjak za kavo odkril matično drevo za 10 milijard grmov Arabice po vsem svetu? Kako poteka tradicionalni etiopski ritual pitja kave? Kliknite tukaj, da podrobneje spoznate svet kave Dallmayr Ethiopia.

Priprava

Kava Dallmayr Ethiopia je odlična za klasično pripravo filter kave v kavnem aparatu s filtri ali z ročnimi filtri. Če se odločite za Dallmayr Ethiopia v celih zrnih, bodite pozorni na drobno mletje.

Na skodelico priporočamo 6-8 g mlete kave, kuhajte pa jo najdlje 8 minut. Na voljo so praktične merilne žlice, ki zajamejo pribl. 7 k kave in vam tako poenostavijo odmerjanje.

Pri ročnem filtriranju mora biti voda segreta na pribl. 92 °C do 95 °C, torej ne sme biti več vrela, ker sicer stopijo v ospredje grenke snovi. Kava je najboljša, če je sveže pripravljena. Če vam je ostane večja količina, kot je trenutno potrebujete, jo prelijte v termosko.

Več napotkov za pripravo


Dallmayr Ethiopia – užitek v vsaki obliki

za lončke za pripravo kave
za celotne avtomate

Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.