Dallmayr Grand Cru Café

Čudovito
doživetje okusov
z vsega sveta

Grand Cru pomeni "visoko rastlinje". Pri Dallmayer pod tem imenom razumemo izbor ekskluzivnih, sortno čistih kav iz posebnih leg z vsega sveta - od Afrike prek Srednje in Južne Amerike do Azije. Naša premium linija Grand Cru Café skupno zajema devet vrst, med katerimi jih je sedem primernih za pripravo kot filter kava.

Grand Cru Yirgacheffe

iz Etiopije, zelo aromatična, s prvotnim okusom mokke, spominja na vonj po zeliščih

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje
Kislost
Jakost

Grand Cru Gombe Reserve

iz Tanzanije, uravnovešena s prijetno sadnimi in cvetličnimi notami

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje 
Kislost 
Jakost 

Grand Cru Masai

iz Kenije, izredno aromatična in okusna, s kančkom črnega ribeza

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje 
Kislost 
Jakost 

Grand Cru Supremo

iz Kolumbije, uravnovešena in elegantna, s fino noto citrusov

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje 
Kislost 
Jakost 

Grand Cru Blue Mountain

iz Jamajke, spominja na kakav, spremljajo pa jo rahlo sladkaste note sandalovca

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje 
Kislost 
Jakost 

Grand Cru Tierra Nueva

iz Mehike, blaga in uravnovešena, z rahlo lešnikovo aromo.

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje 
Kislost 
Jakost 

Grand Cru Hawaii Kona

iz Havajev, z odtenkom mandljev in cimeta.

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje 
Kislost 
Jakost 

Se želite povsem potopiti v svet kave Dallmayr Grand Cru Café in od države do države odkrivati razlike v okusih? Potem kliknite tukaj.

Priprava

Sedem kav iz naše premium linije kav Grand Cru Café je odličnih za klasično pripravo filter kave v kavnem aparatu s filtri ali z ročnimi filtri. Upoštevajte, da morate svoj kavni mlinček nastaviti na stopnjo za drobno mletje.

Na skodelico priporočamo 6-8 g mlete kave, kuhajte pa jo najdlje 8 minut. Na voljo so praktične merilne žlice, ki zajamejo pribl. 7 k kave in vam tako poenostavijo odmerjanje.

Pri ročnem filtriranju mora biti voda segreta na pribl. 92 °C do 95 °C, torej ne sme biti več vrela, ker sicer stopijo v ospredje grenke snovi. Kava je najboljša, če je sveže pripravljena. Če vam je ostane večja količina, kot je trenutno potrebujete, jo prelijte v termosko.


za celotne avtomate

Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.