Kavni izbor Dallmayr

Klasik iz naše
delikatesne hiše

Kavni izbor Dallmayr zajema dve neobičajni mešanici in tri sortno čiste izvorne kave iz posebnih pridelovalnih področij Afrike, Latinske Amerike in vse do Azije. Pred približno 40-imi leti smo izbor ustvarili posebej za oddelek za kavo v naši delikatesni hiši.

Vseh pet vrst prejmete dnevno sveže spraženih in skrbno ročno napolnjenih v našem oddelku za kavo v delikatesni hiši Dallmayr v Münchnu. Naši zaposleni za vas zajemajo kavna zrna iz znanih porcelanastih vaz iz manufakture porcelana Nymphenburg in jih stehtajo na starinskih tehtnicah s prečko. Za pripravo kot filter kavo vam zrna zmeljemo pred vami.
Zapakirane v lepih okrašenih posodah (500 g) vam nudimo tri kave
iz našega izbora tudi gotovo zmlete – idealen spominek za
ljubitelje kave.

Iz trajnostne pridelave

Kava za Dallmayr Ethiopian Crown, Dyawa Antara in Antigua Tarrazu izvira iz 100-odstotno trajnostne pridelave in ima pečat UTZ Certified. Program istoimenske neprofitne organizacije podpira kmete in njihove plantaže pri ustvarjanju dobička, vendar z ozirom na ljudi in naravne vire.

Kavne mešanice

Dallmayr Dyawa Antara

Vzhodnoazijska vrhunska mešanica s polnim, intenzivnim okusom in fino noto kakava in tobaka. 500 g ali 250 g zmletih v pločevinki ali 500 g celih zrn (ni prikazano).

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje
Okus
Kislost
Aroma

Dallmayr Antigua Tarrazu

Iz najboljših provinc Gvatemale in Kostarike, s plemenito, blago aromo. 250 g zmletih v pločevinki ali 500 g celih zrn (ni prikazano).

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje
Okus
Kislost
Aroma

Sortno čiste izvorne kave

Dallmayr Ethiopian Crown

Etiopske vrhunske mokke s finim okusom, posebno začinjenostjo in polnostjo. 500 g ali 250 g zmletih v pločevinki ali 500 g celih zrn (ni prikazano).

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje
Kislost
Jakost

Dallmayr San Sebastian

Blage, polne in blago začinjenega okusa, neposredno iz slavne pridelovalne kmetije "San Sebastian" iz višavja Gvatemale. 500 g ali 250 g zmletih v pločevinki ali 500 g celih zrn (ni prikazano).

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje
Okus
Kislost
Aroma

Dallmayr Sigri Estate

Ena najboljših gurmanskih kav sveta iz Papue Nove Gvineje, cvetličnega in polnega okusa.
500 g cela zrna.

Profil okusa

Vrsta100 % kava Arabica
Praženje
Okus
Kislost
Aroma

Zakaj je vsaka posamezna vrsta kavnega izbora Dallmayr tako posebna? Kliknite tukaj in izvedite več.

Priprava:

Vseh pet kav iz kavnega izbora Dallmayr je odličnih za klasično pripravo filter kave v kavnem aparatu s filtri ali z ročnimi filtri. Če se odločite za vrsto v celih zrnih, bodite pozorni na drobno mletje.

Na skodelico priporočamo 6-8 g mlete kave, kuhajte pa jo najdlje 8 minut. Na voljo so praktične merilne žlice, ki zajamejo pribl. 7 k kave in vam tako poenostavijo odmerjanje.

Pri ročnem filtriranju mora biti voda segreta na pribl. 92 °C do 95 °C, torej ne sme biti več vrela, ker sicer stopijo v ospredje grenke snovi. Kava je najboljša, če je sveže pripravljena. Če vam je ostane večja količina, kot je trenutno potrebujete, jo prelijte v termosko.Our website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.