Dallmayr prodomo brez kofeina

Brezkofeinska kava s polno aromo

Za Dallmayr prodomo brez kofeina uporabimo kakovostne višavske kave Arabica, ji odstranimo kofein, posebej oplemenitimo in dovršimo s popolno aromatičnim praženjem Dallmayr. Tako lahko uživate v harmonični kavi s polno aromo. Pri tem pribl. 15 skodelic brezkofeinske kave Dallmayr prodomo ustreza vsebnosti kave v 1 skodelici kave Dallmayr prodomo.

Profil okusa

Vrsta100 % Arabica
Praženje
Okus
Kislost
Aroma

Priprava

Kava Dallmayr prodomo brez kofeina je odlična za klasično pripravo filter kave v kavnem aparatu s filtri ali z ročnimi filtri. Če se odločite za Dallmayr prodomo brez kofeina v celih zrnih, bodite pozorni na drobno mletje.

Na skodelico priporočamo 6-8 g mlete kave, kuhajte pa jo najdlje 8 minut. Na voljo so praktične merilne žlice, ki zajamejo pribl. 7 g kave in vam tako poenostavijo odmerjanje.

Pri ročnem filtriranju mora biti voda segreta na pribl. 92 °C do 95 °C, torej ne sme biti več vrela, ker sicer stopijo v ospredje grenke snovi. Kava je najboljša, če je sveže pripravljena. Če vam je ostane večja količina, kot je trenutno potrebujete, jo prelijte v termovko.

Več napotkov za pripravoOur website uses cookies. For further information, please click here. By clicking the button I agree, you consent to the use of cookies.